love

love

Olen..

Rakastan..
Kultaa, kullanmuruja, kahvia, kolmiyhteistä Jumalaa.
Kavereita, kirjoja, keskusteluja, kuntoilua, kulttuuria ja kauneutta.
Kuulun Ristinummen Rouviin. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan blogiani!

perjantai 26. helmikuuta 2016

Haastatteluja parisängyssä ja pimpin pelastamista

Viime kesänä otin yhteyttä Radio Deihin ja tarjouduin blogistiksi,  koska suunnittelin siirtyväni pois nykyisestä työpaikastani. Suunnitelmani muuttuivat, kun päätin jäädä kokopäivätyöhön Paavalin seurakuntaan. Yhteydenottoni ei kuitenkaan mennyt hukkaan: Radio Deistä otettiin minuun yhteyttä ja kysyttiin halukkuuttani alkaa toimittajaksi Parisuhteen palikat -ohjelmaan. Innostuin heti ajatuksesta; olinhan juuri valmistunut Solmuja parisuhteessa -neuvojaksi. Otin vastuulle oman radio-ohjelman, vaikka minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta radiotyöstä puhumattakaan siitä, että minulla olisi ollut mitään suunnitelmaa ohjelmien sisälltöstä. Rohkea teko sekä minulta että Radio Deiltä :)

Ensimmäiset ohjelmat tein studiossa. Puhuin rakkauden kielistä ja uskottomuudesta. Tajusin heti, että viiden minuutin ohjelma-aika on sangen lyhyt. Se helpotti kovasti jännitystäni. Sain mukaani pienen nauhurin (kutsutaanko niitä vielä nauhureiksi?) ja sain hyvän perehdytyksen sen käyttöön. Ensimmäisen haastattelun tein vanhemmistani. He kertoivat siitä, mitä avioliittoleiri oli merkinnyt heidän suhteelleen. Halusin optimoida äänitysolosuhteet. Niinpä laitoin Kuopuksen katsomaan tietokoneelta ohjelmaa ja äänitimme haastattelun parisängyllä, koska makuuhuoneessa kaikuvuus oli vähäisin. Seuraavan haastattelun tein Tampereella, jossa olin vanhan pellolaisen tuttuni kanssa kämppiksinä kirkkohallituksen määräämällä reissulla. Olimme jo yöpaidoissa makaamassa parisängyssä, kun tajusin, ettemme olleet muistaneet nauhoittaa ohjelmaa. Niinpä tämäkin ohjelma nauhoitettiin parisängyssä yöpuvuissa; tunnelma oli varsin leppoisa ja kotoisa :)

Nyt minulla on ollut "oma" radio-ohjelma jo viisi kuukautta. Teen ohjelmaa ilmaiseksi vapaaehtoistyönä, joten en ole virallisesti sitoutunut mihinkään. Syksyllä vähän mietin, kuinka kauan jaksan tehdä ohjelmaa. Olen kuitenkin kevätkaudella innostunut lisää ohjelman toimittamisesta. Syksyllä haastattelin tuttavapiirini ulkopuolelta ainoastaan Parisuhdepäivillä. Nyt olen aktiivisemmin etsinyt myös muita haastateltavia. Ystäväni ovat olleet suurena apuna, kun he ovat suostuneet haastateltaviksi ja antaneet ideoita haastateltavista. Olenkin nauranut, että sovin Parisuhteen palikat -ohjelman toimittajaksi niin hyvin, koska ystäväpiirini on kummallinen.Yksi suosituimmista harrastuksista tuttavapiirissäni on parisuhdekurssien ohjaaminen :).

Tänään kävin keskellä lomaviikkoa tekemässä haastattelun WorldVisionin Pelasta pimppi -kampanjasta, jolla yritetään ehkäistä tyttöjen silpomista. Sain haastatella Annette Gothónia, joka on perehtynyt teemaan noin 15 vuotta. Totesin taas kerran, miten asiantuntijoiden on helppo puhua aiheesta. Tällä kertaa en edes itse sekoillut kovinkaan pahasti sanoissani, joten saimme koko haastattelun äänitettyä yhdellä kertaa. Haastattelut, joissa keskustellaan omasta parisuhteesta, eivät yleensä onnistu ihan yhdellä äänityksellä. On paljon haastavampaa kertoa omista kokemuksistaan, tunteistaan ja ajatuksistaan kuin niin sanotusta faktatiedosta. Siitä huolimatta haastattelut ovat sujuneet mainiosti. Ainoastaan kerran oli suuria vaikeuksia saada haastattelut tehtyä, koska minua nauratti niin kovasti. Eipä ihme, että se pariskunta on joskus kieltänyt minua ja Miestä osallistumasta heidän vetämille parisuhdekursseilleen :).

Tämänpäiväisen haastattelun jälkeen Annette totesi minulle, että voin taas lähteä jatkamaan lomaani. "Ei, minähän olen lomalla. Tämä on minun harrastukseni", vastasin. Nautin oikeasti siitä, että pääsin kesken loman käväisemään Helsingin keskustassa. Välillä on niin kiva laittaa päälle vähän siistimmät vaatteet ja korkkarit ja sipsutella menemään kauniin keskustan kivikaduilla. Ja tärkeintä oli tietysti se, että tekemäni haastattelun avulla ehkä joku ihminen kokee ahaa-elämyksen ja tahtoo antaa rahaa WorldVisionille, jotta mahdollisimman monen nuoren tytön silpominen voitaisiin estää.

Parisuhteen palikat -ohjelma joka perjantai klo 15.15. Ohjelmat löytyvät myös ohjelma-arkistosta.

Etsin koko ajan ohjelmaani uusia haastateltavia. Jos sinulla on joku hyvä idea teemasta tai haastateltavasta, laita sähköpostia osoitteeseen elina.koivisto@evl.fi.


PS. Lupaan, ettei haastattelua tehdä parisängyssä enkä kysy mitään pimpistä :).
   
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti