love

love

Olen..

Rakastan..
Kultaa, kullanmuruja, kahvia, kolmiyhteistä Jumalaa.
Kavereita, kirjoja, keskusteluja, kuntoilua, kulttuuria ja kauneutta.
Kuulun Ristinummen Rouviin. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan blogiani!

Luennot

Oman työni ohella olen luennoinut pääasiassa seurakunnissa näistä teemoista:


Elämältä se maistuu - ilta vanhemmuudesta 

Puhun minun ja Aila Wallinin kirjan pohjalta rajoista, rakkaudesta ja rohkaisusta sekä välittämisestä, hyväksynnästä ja luottamisesta. Luennolla korostan myös omannäköistä vanhemmuutta, armollisuutta, oman itsensä työstämistä sekä tukiverkon luomisen tärkeyttä. Keskustelu sekä ryhmissä että yhteisesti kuuluu luennon sisältöön.

Kiltti tyttö vai vaarallinen nainen? - ilta naisille itsetuntemuksesta ja naisena kasvamisesta

Luennon raflaavan otsikon poimin jo monta vuotta sitten Lynn Hybelsin kirjasta "Kiltit tytöt eivät muuta maailmaa".  Puhun luennolla naisena kasvamisen iloista ja kivuista sekä rohkaisen naisia prosessoimaan omaa elämäänsä. Haastan naisia kateuden ja kyräilyn sijaan  keskinäiseen yhteyteen, jossa kannustetaan toisia ja iloitaan toisten onnistumisista. Haaveenani on, että naiset puhkeavat kukkaan, nauttivat elämästään sekä tekevät hyvää koko lähipiirilleen. Keskustelu sekä ryhmissä että yhteisesti kuuluu luennon sisältöön. 

Kotikenttä - perhe pelin tiimellyksessä 

Miten yhdistää työ, perhe-elämä sekä kaikki muut 2010-luvun haasteet niin, että selviäisi hyvin ja vieläpä nauttisi elämästä? Luennolla on tarjolla eväitä elämän ruuhkavuosiin. Kerron myös siitä, miten kympin tyttö omaksui ajattelun, että seiskan taso riittää työelämässä. Luennon tarkoituksena on rohkaista löytämään niitä keinoja, jotka sopivat sinulle ja sinun perheellesi. Keskustelu sekä ryhmissä että yhteisesti kuuluu luennon sisältöön. 


Kuolemansynnit -mitä ne oikein ovat?

Seitsemän kuolemansyntiä on tuttu teema kirjallisuudessa ja elokuvissa. Luennolla/luentosarjalla mietitään, miten tuhoava ylpeys, viha, kateus, ahneus, laiskuus (=välinpitämättömyys), mässäily (= sairaalloinen suhde ruokaan/juomaan) ja himo ovat esteenä hyvälle ja onnelliselle elämälle. Niiden tilalle etsitään hyveitä, jotka tuovat elämään iloa, rauhaa ja vapautta. Parhaimmillaan luennot voivat auttaa itsetuntemuksessa ja ihmisenä kasvamisessa. Olen pitänyt yhden luennon kaikista kuolemansynneistä tai keskittynyt muutamaan toivottuun teemaan. Olen pitänyt aiheesta myös neljän kerran luentosarjoja. Keskustelu ryhmissä tai yhteisesti kuuluu luennon sisältöön. 

 

Lisätietoja ja yhteydenotot: elina.koivisto@nic.fi1 kommentti: