love

love

Olen..

Rakastan..
Kultaa, kullanmuruja, kahvia, kolmiyhteistä Jumalaa.
Kavereita, kirjoja, keskusteluja, kuntoilua, kulttuuria ja kauneutta.
Kuulun Ristinummen Rouviin. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan blogiani!

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Pullantuoksuisia pikkupoikia


Minulla oli teinityttönä outoja harrastuksia. Perjantai-iltapäivisin ennen nuorteniltaa minulla oli tapana leipoa litran taikina korvapuusteja. Jatkoin leipomisharrastusta myös opiskeluaikana. Nuorena äitinäkin leivoin pullia ja munkkeja. Ruotsalainen ystävättäreni nauroi vuosikausia sille, miten Mies söi erään vapun jälkeen joka ilta kaksi isoa munkkia, kun niitä jäi "vähän" yli. Muistan myös sellaisen kerran, kun naapurin suomalainen eläkkeellä oleva rouva tuli juuri kesken pullanleipomisen meille kylään. Kaaos oli kevyt nimi sille sotkulle, jonka olimme yksivuotiaan Esikoisen kanssa saaneet aikaan leipoessamme litran pullataikinan.

Muuttaessamme takaisin Suomeen löysin Citymarketin pakastealtaista raakapakastetut pullat, jotka olivat tulleet myyntiiin Ruotsin vuosiemme aikana. Kahden pienen lapsen työssäkäyvänä äitinä koin suurena helpotuksena, että sain kotiin pullantuoksua ilman vaivannäköä. Kaiken lisäksi pullat maistuivat niin hyviltä eikä niitä tullut syötyä liikaa. Leivoin kyllä edelleen piirakoita ja kakkuja säännöllisesti, mutta korvapuusteja ja pikkupullia aivan äärimmäien harvoin.

Vähän aikaa sitten Mixu vaati, että meidän pitää leipoa pullia. En ollut yhtään innostunut ajatuksesta, mutta suostuin tietysti pojan pyyntöön. Poikkeuksellisesti ehdotin, että teemme vain 2,5 desin taikinan. Pullien valmistuttua olin ihmeissäni: miten ihmeessä leipominen sujui niin helposti ja kätevästi. Tajusin aikaisemmin tehneeni sen virheen, että olen leiponut lastenkin kanssa litran pullataikinan. Niinpä projektiin on mennyt valtavasti aikaa ja voimia.

Perjantaina meidän oli tarkoitus tehdä pikkupoikien kanssa Runebergin torttuja, joiden leipominen on helppoa ja hauskaa. Taikinakin maistuu taivaallisen hyvältä. Minulla oli kuitenkin niin pitkä työpäivä, ettemme ehtineet leipoa, vaan turvauduimme kaupan torttuihin. Niinpä pikkupojat olivat tänään keksineet työpäiväni aikana, että haluavat sen sijaan leipoa laskiaispullia. Pullan leipominen sujui nopeasti ja hauskasti, vaikka teimme melko suuren annoksen. Minusta voi taas tulla pullantuoksuinen äiti, koska apulaisten kanssa leipominen käy kuin tanssi. Suloisia pullantuoksuisia pikkupoikia!      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti