love

love

Olen..

Rakastan..
Kultaa, kullanmuruja, kahvia, kolmiyhteistä Jumalaa.
Kavereita, kirjoja, keskusteluja, kuntoilua, kulttuuria ja kauneutta.
Kuulun Ristinummen Rouviin. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan blogiani!

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Koulureput esiin

Tänään olin ihanissa kastejuhlissa. Kävin monia syvällisiä keskusteluja. Sekä minä että juhlaväki viihdyimme toistemme seurassa. Työ ei tuntunut ollenkaan työltä, vaan ihanat kohtaamiset tekivät päivästäni suuren juhlan. Joku kysyi, milloin lasteni koulu alkaa. Yhtäkkiä tajusin, että koulu alkaa huomenna emmekä ole mitenkään valmistautuneet siihen. Yksi lapsista oli vielä soutukisoissa, toinen futisturnauksessa ja kolmas uimassa Serenassa ystävän kanssa. Kuopus oli sentään kotona Miehen kanssa vapaapäivää viettämässä. Vastattuani kysymykseen tajusin, ettei meidän tarvitse tänä vuonna panostaa ihmeemmin koulun aloittamiseen, koska kaikki lapset jatkavat samassa koulussa. Kouluvaatteita on ostettu pitkin kesää. Neiti osti Vaasan reissulta uuden repun. Kaikki on siis enemmän kuin hyvin!

Perheessämme on kuitenkin ollut syksyjä, jolloin haasteita on ollut paljon enemmän. Sen vuoksi jaan tämän kirjoituksen, joka lähetettiin Paavalin ja Mikaelin seurakunnan postituslistalla oleville perheille. Omistan tämän kirjoituksen erityisesti kummipoikani ja siskoni perheille. Niissä perheissä jännitetään ekaluokalle lähtemistä.Elokuu on täynnä tunnetta. Haikeutta kesästä, joka on loppumassa. Kiitollisuutta kaikesta hyvästä, mitä kesän aikana on koettu. Helpotusta siitä, että arki tuo mukanaan rytmin. Jännitystä lapsen aloittaessa päiväkodin, eskarin, koulun tai siirtyessä uuteen kouluun. Huolta siitä, miten jaksaa arjen paineissa. Iloa siitä, että saa nähdä pitkän tauon jälkeen työkavereita, kerhokavereita, puistotuttuja tai ystäviä. Innostusta, kun saa suunnitella uutta harrastusta.

Riippumatta siitä, millainen sinun perheesi syksy on, saat luottaa siihen, että et ole yksin haasteiden keskellä. Kaikkivaltias Jumala on rinnallasi. Hän tietää teidän elämästänne kaiken ja hän tahtoo olla auttamassa teitä elämään hyvää arkea tänäkin syksynä. Neljän lapsen äitinä olen kokenut, että rukous on valtava voimavara, joka vapauttaa vanhempaa murehtimasta ja huolehtimasta liikaa. En voi olla suojelemassa lastani kaikilta kolhuilta, mutta luotan siihen, että Jumala lähettää heidän turvakseen enkeleitä. Sen vuoksi lapsen voi lähettää kerhoon, päiväkotiin, kouluun tai harrastuksiin turvallisella mielellä. Tästäkin elokuusta selvitään. 

Jumala, anna hyvä alku,
ja anna oppimisen ilon kestää
elämän loppuun saakka.
Aamen.
(Monica Vikström-Jokela)

Älköön mikään
huolettako sinua.
Älköön mikään
pelottako sinua.
Kaikki on ohimenevää.
Kärsivällisyys
voittaa kaiken.
Siltä, joka pysyy jumalassa,
ei puutu mitään.
Jumala yksin riittää.
Aamen.
(Pyhän Teresan kirjanmerkki)


Herra, auta meitä
suostumaan arkipäiväämme.
Auta meitä arvostamaan hetkiä,
joihin ei sisälly mitään erityistä,
hetkiä, jotka ovat täynnä työtä, aherrusta ja totunnaita rytmiä.
Opeta meitä näkemään uusin silmin myös ihmiset,
joiden lähellä elämme.
He tuottavat meille iloa ja päänvaivaa,
he aiheuttavat meille työtä,
mutta kukaan ei voi heitä korvata.
Auta meitä arvostamaan heitä silloinkin,
kun asiat sujuvat eri tavalla kuin olisimme toivoneet.
ohjaa meitä arvostamaan
hiljaista uskoa ja luottamusta.

(Anna-Mari Kaskinen) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti