love

love

Olen..

Rakastan..
Kultaa, kullanmuruja, kahvia, kolmiyhteistä Jumalaa.
Kavereita, kirjoja, keskusteluja, kuntoilua, kulttuuria ja kauneutta.
Kuulun Ristinummen Rouviin. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan blogiani!

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Toivoa toivottomille!

Kuulin eräältä naiselta koskettavan tarinan. Hän menetti kauan sitten kouluikäisen tyttärensä täysin yllättäen. Vanhemmat eivät osanneet valmistautua kuolemaan millään tavalla. Se oli heille ja pikkuveljelle hirvittävä järkytys. Juuri ennen kuolemaansa tyttö oli tehnyt äidilleen, isälleen ja pikkuveljelleen pääsiäiskortit. En muista tarkalleen, mitä korteissa luki, mutta niiden sanoma oli selkeä: ”Hyvää pääsiäistä! Jeesus elää!”.

Pappina kohtaan surevia ihmisiä usein. Surun ja kuoleman kohtaaminen tuntusi minusta äärimmäisen vaikealta ja raskaalta, jos minulla ei olisi toivoa iankaikkisesta elämästä. Siunaustilaisuudessa teen hiekalla arkun päälle ristinmerkin. Se muistuttaa siitä, miten vainajan otsaan ja rintaan on kasteessa piirretty ristinmerkki. Risti kertoo siitä, että Jeesus on kuolemallaan ja ylösnousemisellaan voittanut myös kuoleman. Lastenlaulussa se on ilmaistu näin: ”Risti on merkki Jeesuksen. Risti on merkki rakkauden. Risti on merkki elämän. Hän ylösnousi. Nyt elää Hän.”  

Muutama päivä sitten kuulin surullisen viestin ikätoverini äkillisestä kuolemasta. Pienten poikien isä ei saanut nähdä poikiensa kasvavan aikuisiksi. Onnettomuuspaikan luota löytyi vähän palanut  CD-levy, jonka pinnalla oli teksti ”Taivas on tie”. Miehen isä kertoi, miten nelikymppisen miehen lempilaulu kyseisellä levyllä oli ”Silta”: ”On silta yli pimeän, on silta yli ikävän, on silta yli kuoleman rauhan maahan Jumalan.
He jotka täällä kulkivat ja meidät syliin sulkivat. He, joita rakastimme niin, kätkemme nyt sydämiin. Se silta kantaa kyyneleet, sirpaleet, murtuneet. Se silta kestää kaipauksen särkyneen rakkauden. On silta suuren rakkauden, on silta luona Jeesuksen. Sukupolvet menneet, tulevat sen yli kotiin kulkevat.” Anna-Mari Kaskinen

Pääsiäinen on ilon juhla. Sen ilo ei ole riehakasta, vaan syvää ja lohdullista. Kaikkien vaikeuksien, koettelemusten ja surujen keskellä on toivo paremmasta:”Hyvää pääsiäistä! Jeesus elää!”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti